Botox bij overmatig transpireren

Botox blokkeert de toevoer naar de zweetklier waardoor het behandelde gebied droog blijft voor een bepaalde periode (max 9 maanden, de eerste keer meestal minder). Meestal worden oksels behandelt. Sommige artsen behandelen ook voeten en handen, maar dat is behoorlijk pijnlijk. De Botoxbehandeling is veilig en zeer effectief. De behandeling is dus na ongeveer 8-9 maanden uitgewerkt en dient, indien gewenst, opnieuw uitgevoerd te worden. Met een indicatie van de huisarts of dermatoloog kunnen de kosten van de botoxbehandeling door de zorgverzekeraar betaald worden.

Bij de handen en voeten is er nog een alternatief voor de Botox behandelnig. Iontoforese kan men thuis uitvoeren en werkt voor enkele dagen. Het apparaat geeft een lage electrische spanning die de zweetklieren beinvloeden waardoor er minder zweet vrij komt.

Naast de Botox behandeling is er tegenwoordig ook een permanente behandeling tegen zweten mogelijk. De laser liposuctie is bijzonder geschikt om het zweten onder de oksels blijvend te verminderen.